Valitse vihreämpi viini

Kohti vihreämpää arkea

Teemme arjen valintoja jatkuvasti - joskus voittaa helppous, aika usein tottumus. Onneksi myös ekologisemmat valinnat voivat olla helppoja, tavallisia valintoja. Meidän ei välttämättä tarvitse muuttaa koko elämäämme voidaksemme lisätä ihan tavalliseen arkeen vähän lisää vihreää. Pienetkin askeleet voivat johtaa oikeaan suuntaan.

Tiesitkö, että Alkosta valitsemasi viinin hiilijalanjäljestä yli 46% on pakkauksen aiheuttamaa? Esimerkiksi kansainvälinen logistiikka aiheuttaa viinin ympäristövaikutuksista vain hieman yli 4%. Siksipä Evergreen-luomuviinit ovat viininystävän helppo vihreämpi valinta sillä pulloviineistä kaikkein ilmastoystävällisin pakkaustapa on PET-muovipullo. Viinilitraa kohden päästöiltään pienin on taas hanapakkaus.

Ilmastoystävällisyyden lisäksi Evergreen on laadukas ja maukas viini, jonka koko tuotanto on luomusertifioitu. Luomuviljelyllä pyritään tukemaan tuotantopaikan lähiympäristön biodiversiteettiä.

Maistuu myös kasvisruokien kumppanina!

ALLA LISÄÄ VINKKEJÄ ARJEN VIHREISIIN VALINTOIHIN!

Pieniä vihreitä valintoja

He ovat monille tuttuja bloggaajia - haastoimme heidät tekemään pieniä vihreitä valintoja! Kuka matkusti pyörällä auton sijaan? Kuka vähensi sähkönkulutustaan? Inspiroidu bloggaajien kokemuksista - voisitko tehdä samoin?

Kokit & potit

Ruokabloggaaja Hannele pohtii ruokavalionsa ilmastoystävällisyyttä. Mitä murusia vihreästä viikosta jäi Kokkipottilan keittiöön?

Lue postaus

At Maria's

Maria vinkkaa postauksessaan kuinka arkisia askareita voi muuttaa vihreämpään suuntaan positiivisuuden kautta.

Lue postaus

Uusi Kuu

Villasukissa kotoillen viininsä mieluiten nauttiva Emilia kertoo postauksessaan parhaat konstinsa kodin ja asumisen vihreämpiin valintoihin.

Lue postaus

Mirva Anna Marian

Mirva Anna Marian postaus todistaa, että illanistujaisetkin voivat olla ekoteko, kun hävikkiruokadinnerin kruunaa ekologisella viinillä.

Lue postaus

Are you feeling fashionable?

Hyvää viiniä ja hauskaa seuraa – niistä on Nadjan ompelukerho tehty. Kurkkaa helpot vinkit ekologisempaan ja pitkäikäisempään vaatekaappiin.

Lue postaus

But I'm a human not a sandwhich

Lapsiperheen elämässä helpot arkivalinnat ovat arvossaan. Sänkkäri-Iina kirjoittaa omista valinnoistaan.

Lue postaus

Uusi Kuu

Hyvinvointi on tärkeää Emilian elämässä - voivatko myös ekologiset valinnat liittyä hyvinvointiin?

Lue postaus

Mariannan

Kauneutta ja muotia, entäs ekologisuus? Miten suosittu tyylibloggaaja ja monen esikuva tekee vihreitä valintoja arjessaan?

Lue postaus

Mirva Anna Marian

Eliittielämää ja ekologisuutta, miten nämä mahtuvat samaan blogiin? Mirva Anna Marian kertoo rehelliseen tapaansa.

Lue postaus

Vihreämpi viinisuositus

Myös viinihyllyn edessä on helppo tehdä pieni vihreämpi valinta. Evergreen-luomuviinien jokaisessa tuotantovaiheessa on pyritty minimoimaan ympäristölle aiheutuva kuormitus. Malja vihreälle!

Luomuviinit

EVERGREEN MONASTRELL 2018 PUNAVIINI

Evergreen Monastrell -viinin valmistuksessa on otettu huomioon erityisesti kotimainen viininkuluttaja, joka arvostaa eettisyyden sekä ympäristöystävällisyyden lisäksi hedelmäistä ja maukasta viiniä. Maussa korostuvat makeahko tumma marjaisuus ja mausteisuus, loppusilauksen viinille antaa hento yrttisyys.

Sana ”Evergreen” viittaa ikivihreisiin metsiin ja luontoon. Tämän viinin rypäleet on kerätty Alicanten viinintuotantoalueelta. Rypäleitä on kasvatettu luomumenetelmin näillä tarhoilla 1990-luvulta lähtien. Viinin koko tuotantoprosessi on luomusertifioitu, joten se on myös 1.8.2012 voimaanastuneen EU-luomulainsäädännön mukainen. Monastrell on Alicanten tärkein ja eniten viljelty rypälelajike. Viinin on tuottanut Servaalille La Bodega de Pinoso, joka on Alicanten alueen johtava luomuviinituottaja.

Tutustu tarkemmin

EVERGREEN sauvignon blanc 2018

Evergreen Sauvignon Blanc on kuiva, keskihapokas, herukkainen ja limettinen valkoviini. Se sopii erityisesti kalan, salaattien ja kasvisruokien kanssa nautittavaksi.

Tutustu tarkemmin

EVERGREEN merlot bib

Rypäleet on poimittu pääasiallisesti Etelä-Ranskasta Pay d´Ocin alueelta, jossa kuuma kesä mahdollistaa luomurypäleiden kasvattamisen. Viini on vinifioitu kokonaan terästankeissa. Osa rypäleistä n. 10% oli kokonaisina terttuina jollion rangat tuovat viiniin lisää rakennetta alkoholikäymisen aikana. N. 80% viinistä on läpikäynyt malolaktisen käymisen.

Viini on parhaimmillaan yrttisten ruokien kumppanina. Tomaattiset padat esim. kanasta tai possusta sopivat erittäin hyvin viinin kanssa sekä pehmeät juustot.

Tutustu tarkemmin

Evergreen Catarratto – Pinot Grigio

Luomuviljellyt ja käsin poimitut Catarratto ja Pinot Grigio –rypäleet käyvät omissa, lämpökontrolloiduissa tankeissaan noin kolmen viikon ajan. Viinit eivät käy läpi malolaktista käymistä. Viinien sekoittamisen jälkeen ne kypsyvät pari kuukautta hiivasakan päällä.

Tuloksena on herkullinen ja aromaattinen viini jossa on runsaasti trooppista hedelmää. Evergreen Catarratto-Pinot Grigio on hyvin monikäyttöinen ruokaviini.

Tutustu tarkemmin

Evergreen Rosso Terre Siciliane

Luomuviljellyt rypäleet puristetaan hellävaroen, jonka jälkeen käyminen tapahtuu lämpökontrolloidusti ja alkuvaiheessa pumpaten värin ja tanniinien talteen saamiseksi. Pääkäymisen jälkeen on vuorossa malolaktinen käyminen.

Evergreen Rosso Terre Siciliane on helposti lähestyttävä punaviini, jossa on pehmeät tanniinnit ja ryhdikäs rakenne yhdistyvät. Runsaan punamarjainen viini sopii niin seurusteluun, kuin monen aterian kylkeen.

Tutustu tarkemmin

Olethan yli 18-vuotias?

Selataksesi sivua sinun tulee olla täysi-ikäinen.