Kerro oma kodin tarinasi ja voit voitaa kauniin kultaketjun

Indiedaysin Kodin tarinat -teemassa suositut bloggaajat kertovat
tarinoitaan kodistaan. Bloggaajat inspiroivat lukijoitamme tarjoamalla
ihastuttavia ideoida sisustuksen saralla sekä kertovat kiehtovia kertomuksia
kodeistaan ja rakkaimmista esineistään. Luvassa on muun muassa pienen budjetin
kekseliäitä sisustusvinkkejä sekä kertomuksia miten elämässäsi tapahtunut, elämän käännekohta
tai muu asia on muuttanut kotia ja asukkaita. Teemaviikkoja vietetään maalis-huhtikuun aikana.

Kerro sinäkin meille

sinun kodin tarinasi!

Sinun kodin tarinasi voi esimerkiksi liittyä ensimmäiseen kotiin, yhteen muuttoon puolison kanssa tai vauvan tuloon taloon tai vaikka oman kodin rakentamiseen. Voit myös esitellä omat rakkaimmat kodin esineesi ja kertoa tarinat niiden takana. Kodin tarinasi voi olla myös jotain aivan muuta, rakkaita muistoja, hauskoja hetkiä, tärkeitä ihmisiä, mitä vain. Jaa kodin tarinasi meille.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme upean Thomas Sabon uuden Tricolor- malliston kaulakorun, jossa yhdistyvät keltakulta, ruusukulta sekä hopea. Nämä kauniit materiaalit löytyvät myös Charm Club -amuleteista. Voittaja saa koota omaan ketjuunsa kolme mieluista charmia. Palkinnon arvo on 200 euroa.

Osallistu arvontaan tästä

Kodin tarina

Keep calm and stay classy: Ensimmäinen oma kotini

Jotkut ovat kyselleet syitä sille, miksi muutin kotoa pois. Syynä eivät todellakaan ole huonot välit perheeseen, vaan se että, mä yksinkertaisesti olin jo valmis muuttamaan. Musta tuntuu, että kaikilla tulee jossain vaiheessa se hetki, milloin tajuaa, että on jo niin vanha, ja omaa tilaa on vaan pakko olla enemmän. Enkä tarkoita tällä niitä teiniaikoja, milloin jokaisen riidan jälkeen pakkaa tavaroita kasseihin ja huutaa muuttavansa kauas pois. Mä tein sitä monet kerrat, mutta todellisuudessa en sitä silloin ikinä oikeasti halunnut. Kyllä se ensimmäinen muutto pitäisi tapahtua ihan omalla painollaan.

Lue lisää blogista

Kodin tarina

Maalaisunelmaa etsimässä:
Onnistain on puolet sinun

Meidän kodista syntyisi vaikka romaani, sillä sen historia ulottuu 1800-luvun loppupuolelle. Oma matkamme osana talon historiaa alkoi melko yllättäen muutama vuosi sitten, kun bongasin myynti-ilmoituksen netistä ihan vahingossa. Näyttöönkin tultiin ajatuksella, että käydään nyt katsomassa, vaikka ei me kyllä Porvooseen muuteta... Olin tuolloin jo pitkän aikaa uneksinut vanhasta talosta, jossa olisi natisevat lautalattiat, ruutuikkunat, kakluunit, kukkatapetit ja puutarha. En uskonut haaveeni kuitenkaan koskaan toteutuvan. Kunnes astuin ensimmäisen kerran tämän kodin ovesta sisään ja siinä se oli koko paketti.

Lue lisää blogista

Kodin tarina

Koti kolmelle:
Nainen rakensi talon

Vuoden 2010 loppupuolella olin kyllästynyt. Olin etsinyt kunnostettavaa vanhaa taloa, mutta se oikea ei ollut tullut vastaan. Tuli idea - mitä jos rakentaisinkin ihan uuden talon? Ensin ei siis ollut suo, kuokka ja Jussi, vaan nainen, idea ja innostus. Sitten asiat alkoivatkin rullata ihan uudella nopeudella eteenpäin. Lainahakemus, tonttikaupat, talopaketin valinta, rakennuslupa ja sarja erilaisia suunnitelmia seurasivat toisiaan kuin silmien edessä vilistävä elokuva. Pikakelauksella. Lopulta se stressipeikkokin sanoi bing-bong, ja mietin, että mitä tuli tehtyä. Käsijarrun kiskominen ei auttanut enää siinä vaiheessa, kun talopaketti oli tilattu ja lainaa nostettu iso siivu pankista.

Lue lisää blogista

Kodin tarina

Coconut white:
Lastenhuoneen uusi ilme

Lastenhuoneen muutosprojekti venähti vähän kun ylimääräinen huoneemme muuttui vauvan kotiuduttua täydeksi varastoksi. Pinosimme huoneen täyteen lastentavaroita, rattaita, kärryjä ja niin edelleen. Eräs päivä katsoin huonetta ja puna nousi kasvoilleni, eihän huone voisi tältä näyttää. Nyt kun pienokaisemme muuttaa omaan huoneeseensa nukkumaan, oli aika tehdä tälle entiselle vierashuoneelle täysi muutos ja muuttaa se keväiseksi lastenhuoneeksi. Halusin huoneen saavan tyttömäisen ilmeen ja samalla huoneen oleva toimiva ja käytännöllinen. Muutokseen meni loppujen lopuksi rahaa vain 7,95 euroa!

Lue lisää blogista


Kodin tarina

20 20 hindsight:
Mulle tärkeet esineet meijän himast

Sisustus ja koti on asioit, jotka on tosi lähel meitsin sydäntä. Postauksessa esittelen kolme mulle tärkeintä esinettä meijän himast. Yks niist on taulu, jonsa sain valita ku muutin teininä pois himast ja äidin hoivist. Valitsin Tilanne 2:sen, koska se oli ollu meijä himan seinäl niin kaua ku muistan ja jotenki grafiikkateos vaa oli syöpyny meitsin tajuntaan. Skidinä opiskelin taidekoulussa ja pidin työtä esikuvanani ja Ulla Rantasta idolinani. Omassa kodissa taulu pääs paraatipaikalle ja ihailin sitä monta vuotta. Myöhemmin eteen tuli muutto, jonka mainingeis taulu mystisesti katos. Piilottelin asiaa vuosii mutsilt, kunnes eräänä päivänä se kysy taulust. Pakkoha se oli kertoo totuus. Mutsi veti snadit saarnat ja raivarit, ansaitut sellaiset. Lue postauksesta, miten taulu koristaa nyt meijän eteisen käytävää. Ja voin olla varma ettei sille enää ikinä tapahdu mitää pahaa.

Lue lisää blogista

Kodin tarina

Vastarintama:
Jokaisen naisen unelma

Teimme taloomme täysremontin , jonka yhteydessä pääsin toteuttamaan myös vaatehuonehaaveeni. Ihana T keksi loistavan ratkaisun, jonka ansiosta saimme walk-in-closetin makuuhuoneen yhteyteen. Aloitimme remontin vuoden vaihteessa ja elokuussa pääsin sitten itse vaatehuoneen kimppuun. Tasoittelin ja hioin seinät ja katon, jonka myös maalasin, ja tapetoinkin suurimman osan huoneesta omin käsin. Ensikertalaisena jännitti tarttua kittilastaan ja hiomakoneeseen, puhumattakaan kalliin tapetin liisteröimisestä kaikkea-muuta-kuin-suorakulmaiseen tilaan. Aika pian kuitenkin opin, ettei noissa hommissa sinänsä erikoistaitoja tarvita – huolellisuutta ja kärsivällisyyttä vain. Mietimme pitkään vaatehuoneen säilytysjärjestelmää, vinon katon vuoksi tilan suunnittelu oli haastavaa. Monet valmisratkaisut täytyi unohtaa, sillä huoneessa ei hyvästä lattiapinta-alasta huolimatta ole montaa metriä normaalikorkeaa seinää.

Lue lisää blogista


Kodin tarina

My second hand life:
Ihanan iloinen lastenhuone

Meidän touhukkaan 5-vuotiaan huone on mun ehdoton suosikki koko kodissa, sillä se parhaiten noudattaa mun bloginkin pääajatusta – sisustamista 2nd handilla. Paavon huoneen kaikki tavarat on ostettu sieltä täältä käytettyinä ja sen jälkeen maalattu valkoiseksi. Hempeät beessit ja vaaleansiniset ei ole yhtään mun juttu, ja värikkäillä väreillä sisustettu huone onkin osoittautunut hyväksi valinnaksi ilman, että huone tuntuisi liian lapselliselta edes tulevalle eskarilaiselle. Ainakaan vielä. Myös lelut sulautuu mun mielestä hyvin osaksi sisustusta, kun seinät on pääosin valkoiset. Yhdellä seinällä oleva musta liitutauluosa tuo lisäksi kivaa kontrastia.

Lue lisää blogista

Kodin tarina

Pure and simple:
Unelma-asunto ullakolla

Mä jonotin asuntoa viime syksystä lähtien. Hiihtolomalla Lapissa mulle tuli sitten soitto, että olis asunto tarjolla. Mun oli tehtävä päätös sinä päivänä, jotta kerkesin irtisanoa vanhan asunnon ennen kuun vaihetta.. Soitin silloiselle asukkaalle ja näin myös pohjapiirrustuksen. Mieleen jäi kattoparrut, kattoikkuna ja savupiipun hormi. Lopuksi vähän riskillä luovuin ihanasta pikkuisesta 20 neliön kaupunginlaitaman kodistani ja päätin muuttaa konkreettisesti keskelle kaupunkia 44 neliöön. En kadu. Mun tyyli on hyvin simppeli ja industriaalinen. Tykkään kevyestä keskeneräisyydestä ja siitä, että on koko ajan joku projekti työn alla. Valkoista, mustaa, harmaata ja ruskeaa. Puun ja metallin yhdistelmä on kiva ja kirpparit parhaita löytöpaikkoja! Oon lievästi koukussa hehkulamppuihin!

Lue lisää blogista


1. ARVONNAN JÄRJESTÄJÄ

Indiedays Oy, Bulevardi 44 00120 Helsinki.

2. ARVONNAN ALKAMIS- JA PÄÄTTYMISPÄIVÄ

Kilpailuun voi osallistua 26.3.–26.4.2013.

3. ARVONTAAN OSALLISTUMINEN:

Kodin tarinat -kilpailun palkinnon arvontaan osallistuvat henkilöt, jotka ovat jättäneet oman kodin tarinansa Indiedaysin Kodin tarinat -teemasivulla, jotka ovat jättäneet oman kodin tarinansa Indiedaysin Kodin tarinat -teemasivulla. Osallistumalla kilpailuun, antaa osallistuja Indiedaysille luvan kontaktoida häntä (esimerkiksi ilmoittaa voitosta). Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole niillä henkilöillä ja heidän perheenjäsenillään, jotka ovat olleet tekemisissä tämän kilpailun järjestelyjen kanssa. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä tuotteen tilaamista tai ostamista. Osallistuminen edellyttää näiden sääntöjen hyväksymistä. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun ainoastaan kerran.

4. VOITTAJIEN VALITSEMINEN JA JULKISTAMINEN

Voittaja valitaan kampanjan päätyttyä. Kilpailuun osallistumisajan ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida. Mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista johtuva osallistumisilmoituksen jääminen kilpailun ulkopuolelle on osallistujan vastuulla. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse tai puhelimitse. Palkinnot toimitetaan voittajalle postitse. Kisan osallistujien nimimerkit voidaan kilpailun jälkeen julkaista Indiedaysin sivustolla. Jos voittajaa ei tavoiteta kohtuullisen ajan kuluttua arvonnan suorittamisesta, on kilpailun järjestäjällä oikeus valita uusi voittaja.

5. PALKINNOT

1 x Thomas Sabon Tricolor- malliston kaulakoru, johon voittaja saa koota omaan ketjuunsa kolme mieluista charmia. Palkinnon arvo on 200 €.

6. ARVONNAN JÄRJESTÄJÄN VASTUU

Indiedays Oy rajoittaa vastuunsa kilpailun palkintojen määrään.

7. SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN

Kilpailun järjestäjällä on oikeus milloin tahansa muuttaa näitä sääntöjä.

8. ARVONNAN JULKISUUS

Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuvat myöntävät kilpailun järjestäjälle oikeuden julkaista heidän kodin tarinansa, osallistujien lähettämän kuvan sekä heidän nimimerkkinsä/nimensä ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

9. TIETOJENKÄSITTELYPERIAATTEET

Tietojenkäsittelyperiaatteet on mainittu Indiedays Oy:n rekisteriselosteessa osoitteessa http://www.indiedays.com/item/tietoja/rekisteriseloste.