Ihonhoidon ABC

La Roche-Posay vastaa kaikkien herkkäihoisten kuluttajien tarpeisiin. Ihotyypistäsi huolimatta, La Roche-Posayn valikoimista löytyy sopiva tuote juuri sinulle. Tutustu eri ihotyyppeihin, lue bloggaajien kokemuksista ja osallistu tuotepaketin arvontaan!

Anna & Sebastian

Sebastianin nuorena sairastama akne ja sen aiheuttama huono itsetunto jättivät bloggaajaan pysyvät jäljet. Ulkona töitä tekevän miehen iho joutuu koville, ja epäpuhtaudet ja lievä couperosa lisäävät ihonhoidon merkitystä. Lue blogista, miten La Roche-Posay -tuotteet toimivat Sebastianin ihonhoidossa!

Lue lisää

La Roche-Posay lähdevesi

Kuivalle, herkistyneelle ja herkälle iholle tarkoitettu rauhoittava lähdevesi. La Roche-Posay -lähdeveden rauhoittavat ja antioksidanttiset vaikutukset perustuvat lähdeveden sisältämien mineraalien ja hivenaineiden yhdistelmään. Soveltuu käytettäväksi esimerkiksi kasvojen puhdistuksen, auringossa oleskelun, parranajon ja dermatologisten toimenpiteiden jälkeen rauhoittamaan ihoa. Voidaan käyttää myös lapsilla.

HERKKÄ IHO VAATII HELLÄÄ HOITOA

86% suomalaisista naisista kokee, että hänellä on jokseenkin herkkä, herkkä tai erittäin herkkä iho* Herkän ihon oireita ovat usein kuumottava, kiristävä sekä kutiseva tunne ja iholla voi olla nähtävissä punoitusta, hilseilyä ja mahdollisesti atooppista ihottumaa. Lue lisää

Lipikar Baume AP+

Rauhoittaa ihoa välittömästi ja pitkäaikaisesti. Erittäin kuivalle, ärtyneelle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Tuote sopii sekä vauvoille, lapsille että aikuisille. Täysin hajusteeton ja parabeeniton.

Uusi Kuu

La Roche-Posayn tuotteet ovat Uuden Kuun Emilian perheessä ahkerassa käytössä. Valikoimista löytyy sopivat tuotteet niin bloggaajan itsensä herkälle iholle kuin hänen pienille lapsilleen. Yksinkertaisen tyylikkäät pakkaukset ovat saaneet myös aviomiehen kokeilemaan tuotteita. Katso blogista, mistä tuotteista Emilia ei luovu!

Lue lisää

RASVOITTUVA IHO JA AKNE

Rasvoittuva iho on yleinen erityisesti kasvoissa ja hiuspohjassa. Rasvoittuminen johtuu siitä, että ihon talirauhaset erittävät liikaa talia. Myös rasvoittuva iho voi olla herkkä, mikä asettaa erityisvaatimuksia ihonhoitotuotteille. Rasvaisuuden lisäksi iho voi kärsiä myös aknesta. Akne on kiusallinen, mutta yleinen ihotauti. Lue lisää

At Maria's

Marian kasvojen iho kärsii satunnaisista näpyistä ja on pintakuiva, mutta herkästi kiiltelevä. Herkällä iholla monien ulkoisten tekijöiden sekä tiettyjen ruoka-aineiden vaikutukset näkyvät välittömästi, ja näin talviaikaan myös bloggaajan vartalon iho on kuivuu ikävästi. Kurkkaa blogista, mitkä tuotteet toimivat parhaiten Marian vaativalla iholla!

Lue lisää

Effaclar Duo[+]
hoitovoide

Tehokas hoitovoide epäpuhtaalle iholle. Koostumus, jossa ainutlaatuinen procerad™-ainesosa. Auttaa ennaltaehkäisemään epäpuhtauksista johtuvia ihon pigmenttimuutoksia. Raikas geelimäinen voide kosteuttaa 24h ja antaa mattapinnan.

YMMÄRRYSTÄ ATOPIAAN

Onko sinulla kutisevaa ihottumaa kasvoissa tai polvi- ja kyynärtaipeissa? Muuttuuko ihottuma-alueen iho paksuksi ja karheaksi ja menee helposti rikki raapimisen seurauksena? Saatat kärsiä atooppisesta ihosta. Lue lisää

Karkkipäivä

Kosmetiikka-aiheista Karkkipäivä-blogia kirjoittava Sanni on tunnollinen ihonhoitaja, joka ei koskaan mene meikit päällä nukkumaan. Bloggaajan iho ei ole erityisen herkkä, mutta runsaan auringolle altistumisen jäljet näkyvät, ja iholla on myös lievää couperosaa. Lue blogista kosmetiikan asiantuntijan kokemuksia La Roche-Posayn tuotteista!

Lue lisää

Kärsitkö Couperosasta

Noin puolet suomalaisnaisista kokee, että heillä on couperosaa iholla.* Couperosaihon tunnusmerkkejä ovat punoitus ja laikukkuus. Couperosasta kärsivän iho reagoi herkästi erilaisiin sisäisiin ja ulkoisiin tekijöihin kuten lämpötilan vaihteluihin, UV-säteilyyn, mausteiseen ruokaan sekä alkoholiin. Lue lisää

Hydraphase Intense
Legere kosteusvoide

Kosteuttava kasvovoide normaalille tai sekaiholle. Kosteuttaa ja edistää ihon omaa kosteudensitomiskykyä. Sopii myös herkälle iholle. Uudenlainen hermeettinen pakkaus estää epäpuhtauksien pääsyn tuotteeseen. Parabeeniton koostumus.

KROONISESTI ÄRTYNYT IHO

Kun herkkä iho alkaa ärtyä helposti ja toistuvasti, puhutaan kroonisesti ärtyvästä ihosta. Krooniseen ihoärsytykseen liittyy ihon oman suojan aleneminen sekä taipumus reagoida herkemmin ulkoisiin ärsykkeisiin. Ärsytys on ikävä ongelma etenkin talvella, sillä esimerkiksi tuuli ja viima sekä kylmä ilma pahentavat iho-oireita. Lue lisää

MEIKKITUOTTEET HERKÄLLE IHOLLE

La Roche-Posay on kehitellyt erityisesti herkkäsilmäisille ja piilolinssien käyttäjille tarkoitetun ripsivärin. Tuotteessa on erittäin hellävarainen vesiliukoinen koostumus, ja se on täysin hajusteeton ja parabeeniton. Lue lisää

Järjestäjä

Indiedays Oy, Bulevardi 44, 00120 Helsinki.

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 24.11.–28.11.2014.

Voittaja

Voittaja arvotaan kilpailun päätyttyä. Kilpailuun osallistumisajan ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida. Mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista johtuva osallistumisilmoituksen jääminen kilpailun ulkopuolelle on osallistujan vastuulla. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse tai puhelimitse. Palkinnot toimitetaan voittajalle postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta kohtuullisen ajan kuluttua arvonnan suorittamisesta, on kilpailun järjestäjällä oikeus valita uusi voittaja.

Arvontaan osallistuminen

Voittaja arvotaan kaikkien oikein vastanneiden osallistujien kesken. Osallistumalla kilpailuun, antaa osallistuja Indiedaysille luvan kontaktoida häntä (esimerkiksi ilmoittaa voitosta). Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole niillä henkilöillä ja heidän perheenjäsenillään, jotka ovat olleet tekemisissä tämän kilpailunjärjestelyjen kanssa. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä tuotteen tilaamista tai ostamista. Osallistuminen edellyttää näiden sääntöjen hyväksymistä. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun ainoastaan kerran.

Voittajien valitseminen ja julkistaminen

Voittaja valitaan kilpailun päätyttyä. Kilpailuun osallistumisajan ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida. Mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista johtuva osallistumisilmoituksen jääminen kilpailun ulkopuolelle on osallistujan vastuulla. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse tai puhelimitse. Palkinnot toimitetaan voittajalle postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta kohtuullisen ajan kuluttua arvonnan suorittamisesta, on kilpailun järjestäjällä oikeus valita uusi voittaja.

Palkinnot

Kilpailun palkintona on tuotepaketti, arvo noin 150 euroa. Palkinto toimitetaan voittajalle postitse. Palkintoja ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseksi palkinnoksi. Mahdollisen veron maksaa voittaja.

Arvonnan järjestäjän vastuu

Indiedays Oy rajoittaa vastuunsa kilpailun palkintojen määrään.

Sääntöjen muuttaminen

Kilpailun järjestäjällä on oikeus milloin tahansa muuttaa näitä sääntöjä.

Arvonnan julkisuus

Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuvat myöntävät kilpailun järjestäjälle oikeuden julkaista heidän nimensä sivustollaan.

Tietojenkäsittelyperiaatteet

Tietojenkäsittelyperiaatteet on mainittu Indiedays Oy:n rekisteriselosteessa.

Antamiasi yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointiin henkilötietolain mukaisesti, jos olet siihen erikseen antanut luvan.

HERKKÄ IHO VAATII HELLÄÄ HOITOA

86% suomalaisista naisista kokee, että hänellä on jokseenkin herkkä, herkkä tai erittäin herkkä iho* Herkän ihon oireita ovat usein kuumottava, kiristävä sekä kutiseva tunne ja iholla voi olla nähtävissä punoitusta, hilseilyä ja mahdollisesti atooppista ihottumaa.

Mistä ihon herkkyys johtuu?

Ihon herkkyydelle voi olla monta syytä. Se voi johtua esimerkiksi allergiasta, jolloin henkilöllä on geneettinen taipumus kosketusihottumaan ja hän on herkistynyt jollekin ihon kanssa kosketuksissa olleelle aineelle.

Lähtökohtaisesti herkästä ihosta puhuttaessa taas viitataan siihen, että ihon oma suoja saattaa olla normaalia ihoa heikompi tai iho voi olla rakenteeltaan hauraampi, jolloin se herkistyy helpommin. Hankinnallisesti herkkä iho ei puolestaan johdu samanlaisesta taipumuksesta reagointiin kuin lähtökohtaisesti herkkä iho, mutta ulkoisista tekijöistä johtuen iho voi satunnaisesti herkistyä jonkin ulkoisen ärsykkeen johdosta. Tällaisia tekijöitä voivat olla muun muassa aurinko, voimakkaat lämpötilan vaihtelut, mausteinen ruoka, alkoholipitoiset juomat sekä stressi.

Herkän ihon hoito

Herkän ihon hoidossa tulee käyttää hellävaraisia tuotteita, jotka vahvistavat ihon omaa suojaa sekä lievittävät punoitusta ja kuumotusta.

Ensimmäinen askel herkän ihon hoidossa on La Roche-Posayn LÄHDEVESI, joka rauhoittaa sekä aikuisten että lasten herkkää ihoa esimerkiksi auringossa olon tai parranajon jälkeen.

Herkän ihon hellävaraiseen puhdistukseen sopii La Roche-Posayn hajusteeton ja parabeeniton TOLERIANE -puhdistusgeeli. Puhdistuksen jälkeen kasvoille levitettävä TOLERIANE RICH -hoitovoide ravitsee herkistynyttä ihoa ja rauhoittaa ihon kiristävää ja polttelevaa tunnetta.

Lue lisää herkästä ihosta ja sen hoidosta

* Lähde: Face Care Usage & Attitudes Women, 2013

Rasvoittuva iho ja akne

Rasvoittuva iho on yleinen erityisesti kasvoissa ja hiuspohjassa. Rasvoittuminen johtuu siitä, että ihon talirauhaset erittävät liikaa talia. Myös rasvoittuva iho voi olla herkkä, mikä asettaa erityisvaatimuksia ihonhoitotuotteille. Rasvaisuuden lisäksi iho voi kärsiä myös aknesta. Akne on kiusallinen, mutta yleinen ihotauti.

Mikä on akne?

Akne on talirauhasen ja karvatupen tulehduksellinen ihotauti. Sen tyypillisiä oireita ovat avoimet komedot eli mustapäät, sulkeutuneet komedot eli valkopäät, näppylät ja märkäpäät.

Akne voi esiintyä monissa erilaisissa muodoissa. Komedoaknessa iholla esiintyy avoimia ja sulkeutuneita komedoja, mutta ei juurikaan tulehduksellisia muutoksia. Tulehduksellisessa aknessa taas iholla esiintyy komedoja, näppylöitä, märkäpäitä ja vaikeammissa tapauksissa myös kyhmyjä. Tulehduksellinen akne on yleinen.

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoito

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihonhoidon onnistumiseksi on tärkeää sitoutua pitkäaikaiseen ja säännölliseen hoitoon. Ihon rasvoittuminen ja epäpuhtauksien muodostuminen on yksiöllistä ja siksi on tärkeää valita hoitotuotteet ihon tarpeiden mukaan huomioiden samalla mahdollisten lääkekurien vaikutus ihoon. Aknen hoitoon käytetyt lääkevalmisteet voivat kuivattaa ihoa ja tällöin voidaan käyttää lääkehoidon kuivattavaa vaikutusta leivittävää ihonhoitotuotetta.

Erityisen tärkeää on puhdistaa iho sekä aamuin että illoin käyttäen rasvoittuvalle iholle suunnattua puhdistustuotetta, jotta ihon pinnalle ei keräänny talia ja likaa. La Roche-Posay EFFACLAR-puhdistusgeeli puhdistaa iholta talin ja lian hellävaraisesti heikentämättä ihon omaa, luonnollista suojaa. Puhdistuksen viimeistelee syväpuhdistava EFFACLAR -kasvovesi, joka kuorii hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa supistaen laajentuneita ihohuokosia ja ehkäisten niiden tukkeutumista.

Epäpuhtaasta ja rasvoittuvasta ihosta kärsivän kannattaa suosia ihoa rauhoittavia, epäpuhtauksia vähentäviä ja mattapinnan jättäviä kevyitä koostumuksia ihonhoitotuotteissa. EFFACLAR MAT -hoitovoide tasapainottaa talineritystä ja supistaa laajentuneita ihohuokosia jättäen ihon mattapintaiseksi.

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon kanssa kannattaa välttää liiallista kasvojen koskettelua, sillä tali ja lika siirtyvät helposti käsistä kasvojen iholle. Häiritsevissä ja vaikeammissa kannattaa hakeutua ihotautilääkärin vastaanotolle, jossa voidaan kartoittaa mahdollinen lääkehoidon tarve.

Lue lisää täältä.

YMMÄRRYSTÄ ATOPIAAN

Onko sinulla kutisevaa ihottumaa kasvoissa tai polvi- ja kyynärtaipeissa? Muuttuuko ihottuma-alueen iho paksuksi ja karheaksi ja menee helposti rikki raapimisen seurauksena? Saatat kärsiä atooppisesta ihosta.

Mistä atopia johtuu?

Atooppinen ekseema on tavallinen iho-ongelma, jonka oireet voivat alkaa jo noin kolmen kuukauden ikäisillä vauvoilla. Atooppinen ekseema on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, jonka tyypillisin oire on kuiva, herkkä ja helposti reagoiva iho.

Atoopikon ihosta puuttuu ihon luonnollisia rasva-aineita, jotka suojaavat ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä sekä mahdollisilta allergeeneiltä. Kun ihon luonnollinen suoja ei ole kunnossa, voivat ulkoiset ärsykkeet kuten lika, bakteerit ja allergeenit tunkeutua ihoon ja aiheuttaa tulehdusreaktion sekä atooppisen ekseeman pahenemisen. Myös esimerkiksi stressi voi pahentaa atooppista ihottumaa.

Atopiaan taipuvaisen ihon hoito

Atooppisessa ekseemassa vuorottelee kaksi vaihetta. Tulehduksellisessa pahenemisvaiheessa iho kutisee, kirvelee ja punoittaa. Paranemisvaiheessa iho puolestaan hilseilee ja kuivuu voimakkaasti. Ihonhoito atooppiselle iholle perustuu jaksottaisiin paikallishoitoihin sekä säännölliseen, päivittäiseen ihonhoitoon pehmittävillä voiteilla.

Atopiaan taipuvaisen ihon puhdistuksessa olisi hyvä käyttää saippuattomia tuotteita. La Roche-Posay LIPIKAR SYNDET -suihkuvoide puhdistaa ihon hellävaraisesti heikentämättä sen omaa suojaa. Voide rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vähentää kuivan ja atopiaan taipuvaisen ihon kutinaa.

Voiteet auttavat palauttamaan ihon luonnollisen suojan, ja niitä tulee levittää ihoalueille useamman kerran päivässä. Voiteet myös lievittävät ihon kuivuutta sekä vähentävät epämukavaa, kiristävää ja kutisevaa tunnetta. Hyvä voide ihonhoitoon atopialle taipuvaiselle iholle on La Roche-Posayn LIPIKAR BAUME AP+, joka rauhoittaa ihoa välittömästi ja pitkäaikaisesti. Voide auttaa palauttamaan ihon mikrobiomin monimuotoisuutta ja vahvistaa ihon omaa suojaa ulkoisia ärsykkeitä vastaan.

Säännöllinen, päivittäinen ihonhoito auttaa hoitamaan ihoärsytyksiä; siksi voiteita on muistettava käyttää myös silloin, kun iho on hyvässä kunnossa.

Lue lisää atopiasta.

KÄRSITKÖ COUPEROSASTA?

Noin puolet suomalaisnaisista kokee, että heillä on couperosaa iholla.* Couperosaihon tunnusmerkkejä ovat punoitus ja laikukkuus. Couperosasta kärsivän iho reagoi herkästi erilaisiin sisäisiin ja ulkoisiin tekijöihin kuten lämpötilan vaihteluihin, UV-säteilyyn, mausteiseen ruokaan sekä alkoholiin.

Mistä ihon punoitus johtuu?

Ihon pintaverenkierto on couperosaihossa heikentynyt ja hiussuonten seinämät ovat ohentuneet. Tällöin pintaverisuonistossa on verentungosta ja seinämiltään heikentyneet verisuonet laajenevat. Tämän seurauksena syntyy tukoksia, jotka näkyvät ihon pinnalla selkeänä punoituksena. Couperosaa esiintyy yleisimmin kuivaihoisilla.

Couperosaihon hoito vaatii pitkäjänteisyyttä

Couperosaihon hoito tulisi olla pitkäjänteistä ja tuotteet tulisi valita huolella. Couperosaiholle tarkoitetut tuotteet pyrkivät vahvistamaan ja suojaamaan ihoa ulkoisia ärsykkeitä vastaan. La Roche-Posayn tehokas ROSALIAC AR INTENSE -seerumi hoitaa punoitusta pintaa syvemmältä. Voiteen koostumuksessa yhdistyvät aktiiviset ainesosat vähentävät ihon paikallista punoitusta. UV-säteily saa ihon punoittamaan entistä enemmän. On suositeltavaa valita päiväkäyttöön tuote, jonka UV-suoja ennaltaehkäisee auringonvalon haittavaikutuksilta. ROSALIAC UV RICH -päivävoide sisältää suojakertoimen 15. Voide rauhoittaa ihon punoitusta ja sen läpikuultava vihreä sävy häivyttää ihon punaisuutta. Couperosaihosta kärsivien kannattaa lisäksi käyttää puhdistustuotteita, joita ei tarvitse huuhdella vedellä.

Punoitus voidaan peittää meikillä, mutta tuotteen on lisäksi huomioitava herkän ja punoittavan ihon tarpeet. La Roche-Posayn kehittämässä ROSALIAC CC-voiteessa yhdistyvät sekä meikin että ihonhoidon ominaisuudet. Voide auttaa tasoittamaan ihon sävyä välittömästi sekä pitkällä aikavälillä. Rosaliac CC -voide peittää ihon punoitusta välittömästi sen sisältämien pigmenttien ansiosta. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 30, joka auttaa suojaamaan ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Tuote sopii peittämään kaiken tyyppistä punoitusta riippumatta punoituksen aiheuttajasta, alkuperästä tai toistuvuudesta.

Couperosaihon hoidosta voit lukea lisää täällä.

* Lähde: Face Care Usage & Attitudes Women, 2013

KROONISESTI ÄRTYNYT IHO

Kun herkkä iho alkaa ärtyä helposti ja toistuvasti, puhutaan kroonisesti ärtyvästä ihosta. Krooniseen ihoärsytykseen liittyy ihon oman suojan aleneminen sekä taipumus reagoida herkemmin ulkoisiin ärsykkeisiin. Ärsytys on ikävä ongelma etenkin talvella, sillä esimerkiksi tuuli ja viima sekä kylmä ilma pahentavat iho-oireita.

Ärtynyt iho oireilee yleensä käsien ja huulten halkeiluna sekä kasvoihin ja käsivarsiin ilmestyvinä kuivina laikkuina.

Ärtyneen ja vaurioituneen ihon hoito

Ärtynyt iho vaatii erityistä hoitoa. Ärtynyttä ihoa kannattaa ensin rauhoittaa La Roche-Posayn LÄHDEVEDELLÄ, joka on tarkoitettu etenkin kuivan, herkistyneen ja herkän ihon hoitoon. Lähdevesi myös viilentää ja pehmittää oireilevaa ihoa.

Ihoa suojaavaa ja sen paranemista nopeuttavaa voidetta tulee muistaa käyttää säännöllisesti. La Roche-Posayn CICAPLAST-hoitogeeli auttaa nopeuttamaan vaurioituneen ihon uusiutumista ja lievittää ihon kiristävää tunnetta. Voide antaa iholle myös suojapinnan ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Levitä voidetta iholle 2-3 kertaa päivässä.

Lisää tietoa kroonisesti ärtyneestä ihosta saat täältä.

MEIKKITUOTTEET HERKÄLLE IHOLLE

Ripsiväri herkille silmille

La Roche-Posay on kehitellyt erityisesti herkkäsilmäisille ja piilolinssien käyttäjille tarkoitetun ripsivärin. Tuotteessa on erittäin hellävarainen vesiliukoinen koostumus, ja se on täysin hajusteeton ja parabeeniton. Saatavilla on kaksi erilaista ripsiväriä: RESPECTISSIME DENSIFYING tuuheuttaa ja erottelee, ja RESPECTISSIME EXTENSION pidentää ripsiä.