Säästän pienillä teoilla. Säästötilille voi siirtää rahaa vähän kerrallaan, esimerkiksi rahat jotka normaalisti menisivät pieniin huvitteluihin. Pienistä säästöistä syntyy lopulta mukava vararahasto. Esimerkiksi kun jätän limpparin ostamatta tai myyn ylimääräisiä vaatteita ja tavaroita kirppiksellä, säästöä kertyy kuin huomaamatta.
Kiireisenä perheenäitinä minulle on tärkeää, että pankkiasioita pystyy hoitamaan milloin vain. Juuri uudistuneessa, entistä helppokäyttöisemmässä S-Pankin verkkopankissa voin asioida vuorokauden ajasta riippumatta. Verkkopankin kautta voin lähettää myös viestejä S-Pankin Asiakaspalveluun, jos jonkin omaan pankkiasiakkuuteeni liittyvä asia askarruttaa.
Toiveenani on päästä kukkaron herraksi ja tulla taitavaksi säästäjäksi. Pääsen säästämisessä hyvään alkuun kun teen realistisen säästämissuunnitelman. Suunnitelmaa tehdessä kannattaa miettiä tavoitteet, aikataulu ja listaamalla omia tuloja ja menoja sekä kartoittaa, kuinka suuren osan tuloistaan pystyy laittamaan sivuun ilman, että se aiheuttaa suuria muutoksia normaaliin arkeen. Suunnitelman laatimisessa minua auttaa S-Pankin asiantuntija.
Tavoitteenani on tehdä minulle säästösuunnitelma ja seurata, miten säästäminen sujuu. Siirrän säästötilille vähän kerrallaan rahaa, esimerkiksi rahat jotka normaalisti menisivät pieniin vapaa-ajan menoihin. Oiva apuri on S-Pankin verkkopankista löytyvä tulojen ja menojen seuranta -työkalu sekä maksuton saldoviesti, jonka voin tilata kätevästi sähköpostiini.
S-Pankki, arjen kumppani jo viiden vuoden ajan
Päivittäinen raha on tärkeää. S-Pankissa on koti jokapäiväisille vitosille, kympeille ja kaksikymppisille, joita käytetään arjen pieniin asioihin - leffalippuihin, ravintoloihin ja ruokaostoksiin.
Tämän päivittäisen rahaliikenteen järkevällä hoitamisella saadaan aikaan paljon. Pienistä asioista voi saada ison ilon.
Näin viisivuotissynttäreittensä aikaan S-Pankki haluaa nostaa esiin arjen raha-asiat ja rohkaista ihmisiä puhumaan niistä avoimemmin.
Jokaisen suomalaisen arki ja sen sujuvuus on tärkeää, ja siksi rahasta aletaan nyt puhua uudella tavalla, entistä avoimemmin ja vapaammin. Se on tervetullutta uutta rahakulttuuria.
Kerro säästövinkkisi ja voita 100 € S-ryhmän lahjakortti
Seuraa Ainon, Majn, Veeran ja Iinan blogeja ja sitä, miten heidän säästämisensä etenee. Bloggaajien postauksissa avautuu lukijakilpailuja, joissa sinä voit kertoa parhaan säästövinkkisi. Kerro niksisi kommentteina blogissa ja voit voittaa 100 euron S-ryhmän lahjakortin. Jokaisessa blogissa arvotaan yksi lahjakortti.
Palkkapäivänä maksan kaikki laskut, syön ravintoloissa ja shoppailen mutta laitan tilistäni syrjään aina 30 euroa säästöpossuun. Nyt jouluna aion viedä possun pankkiin ja ostaa säästöilläni lahjat perheelleni.
Aikku19
Laitan aina lompakosta pienet kolikot (5-50 snt) säästörasiaan. Sinne kertyy muutamassa kuukaudessa useita kymppejä rahaa, eikä kolikoiden katoamista edes oikeastaan huomaa.
Pilvi
Vältän turhan tavaran hankintoja. Myyn ja ostan kirppareilta ja kierrätyskeskuksesta. Luen lähikauppojen tarjoukset ja valitsen paikan yleensä sen mukaan vaikka pyrinkin keskittämään ostokseni yhdelle ryhmälle. Teen viikkobudjetin laskujenmaksun jälkeen ja yritän pysyä siinä. Pidän excel-taulukkoa taloudestani.
Nimetön
Säästötili ja second hand ovat budjettini pelastajat! Suurin osa tavaran tuomasta tyydytyksestä sitä paitsi tulee ennen ostamista, ja katseleminenhan on ilmaista. Turhaa kulutamista ja kodin tavarapaljoutta kannattaa karsia, mutta toisaalta liian kurinalainen ja ankara ei itselleen tässäkään kannata olla.
Dreidel
Oma säästötapani on vaihtelevan onnistunut. Palkkatöissä olessani (yleensä kesät) siirrän pakollisten menojen, kuten vuokran ja laskujen jälkeen puolet rahoistani toiselle tililleni eli juuri S-tilille.
Toisen puolen jätän käyttötililleni. Säästöillä ja opintotuilla tulee hyvin elettyä puolivuotta opiskelijaelämää. Ei tarvitse nostaa opintotukea, kunhan vaan siirtä S-tililta sopivan summan käyttötilille + S-ryhmän ostoksia teen S-tililtä kerryttäessäni maksutapaetua ja bonuksia. Ja on mukava että säästössä on pienikin summa, koska yllättäviä menoja kuten hammaslääkärikäyntejä tai pieniä matkoja ei tarvitse rahan takia siirtää.
Sinikka
Meillä menee juurikin bonukset säästöön, keskitetään ostoksia ja hyväksi keinoksi itselleni olen havainnut sen, nostan käteistä tietyn määrän esimerkiksi viikon ajalle ja tiliin ei saa kajota. Rahaa kuluttaa aivan eri tavalla kun se on siinä nähtävillä ja käsissä. Ja tietysti näitä “pikku” juttuja, esimerkiksi omat kauppakassit mukaan ja kilo-/litrahintojen vertailu. Välillä kyllä lipsahtaa heräteostoksiin ja turhuuksiin…
mirmi
Kuulostan varmaan ultra-martalta, mutta ostan mahdollisimman paljon ruokaa tarjouksesta (sekä punalappuisia että sisäänvetotarjouksia) ja nämä hankinnat yhdistän ilta-/päivälenkkiin ettei tule autokuluja. Tarjoustavaraa ostan myös pakkaseen ja teen suurimman osan ruoasta itse. Lisäksi vältän osamaksuostoksia ja vertaan hankkimieni tuotteiden hinnat tarkkaan.
Lisäksi palkkani menee toiseen pankkiin kuin se tili, jossa minulla on pankkikortti. Tuolle korttitilille siirrän tietyn summan kuukaudessa – se rajoittaa kummasti turhia heräteostoja.
Kaloriina
Soitan aina yli 50 euron tavaraostoksissa äidilleni tai miehelleni ja yritän heille perustella ostoksen. Usein perusteita miettiessäni ymmärrän, tarvitsenko tavaraa oikeasti vai haluanko vain sen. Näin vältän pahimmat shoppailuhurman ylilyönnit.
Mimmu
Vältän viimiseen asti heräteostoksia. Jos käyn vaatekaupoissa kiertelemässä ja löydän esimerkiksi kivan takin, en osta sitä siltä seisomalta, vaan käyn kotona kurkkaamassa vaatekaappiini. Lähes aina olen sitä mieltä, että onneksi en ostanut mitään.
riikkama
Joskus jos edessä on isompi hankinta, johon tarvitsee säästää, siirrän rahaa äidin tilille ja pyydän ne sitten takaisin kun koko summa on kasassa. Äidiltä ei rahoja saa etukäteen ilman todella hyviä perusteluita! Eli ei mitenkään.
Sannu
Yksi sana: budjetti. Minulla jää opintotuesta muutama kymppi käteen vuokran jälkeen, joten elän säästöilläni ja näin ollen budjetti on aivan pakollinen. Budjetissani on tilaa vain ruualle ja laskuille. Ei vaatteille tai baari-illoille. Jos alitan kuukausibudjettini, raha menee sivuun hätätilanteita varten, jos vaikka jotain yllättävää sattuu.
Tuulia
Työttömänä ei ole varaa hummailla, mutta ainoa asia mistä en tingi on ruoka. Ruuan pitää olla hyvää ja laadukasta. Voin sitten pihistellä muista jutuista. Ennen jaksoin juosta tarjousten perässä, mutta nyt ostelen ruokakaupasta mitä mieli tekee. Pysyn budjetissani jollain ihme tavalla. Isompia hankintoja mietin viikkotolkulla ja siltikin saatan vielä epäröidä.
AnniH
Ruokakauppaan ei saa mennä nälkäisenä! Kummasti tulee ostettua vaikka mitä turhuuksia ja herkkuja, kun ihan kaikkea tekee mieli, jos vatsa kurnii.
Nilkkuri
Jos joskus tekee oikein tiukkaa, nostan viikon alussa tietyn määrän käteistä, jonka on pakko riittää viikonloppuun!
Niina
Säästövinkkini on omalla kohdalla pakollinen eväiden teko töihin. Yhden lounaan hinnalla saa kotona tehtyä perusruokaa muutamaksi päiväksi mukaan töihin. Ja jos ei sitä samaa jaksa syödä montaa päivää peräkkäin niin pakastimeen vaan valmiit annokset ja siitä on kätevä napata myöhemmin mukaan kun ei muuta evästä löydy! (Tosin joskus olis ihan kiva käydä siellä lounasravintolassakin jos vain pystyisi!)
ElinaT
Kun seurustelee tulevan insinöörin kanssa niin
a) exel-taulukot tulee tutuiksi (ruokamenot kirjataan sinne)
b) laskut maksetaan heti eikä viidestoista päivä
c) tulemme siihen lopputulokseen, että arjen pyörittäminen ja rahan säästäminen sujuu kuin itsestään kun vähän viitsii suunnitella etukäteen tulevaa viikkoa ja kuukautta
Paras säästövinkki? “Köyhän ei ole vara ostaa halpaa”, eli ei se määrä vaan se laatu.
Allina
Opiskelen tällä hetkellä, joten suurin osa tuloistani menee vuokran maksuun ja ruokaan. Jotta rahat riittäisivät kuukaudeksi, yritän käydä kaupassa max. 2x viikossa, jotta säästyisin houkutuksilta. Minulla on ystävien kanssa “ruokapiiri”, joten kokkailemme yhdessä vähintään 2 x viikossa ruokaa, tulee edullisemmaksi tehdä kerralla enemmän ruokaa ja samalla näkee tärkeitä ihmisiä, ainaisen baareissa notkumisen sijaan (missä rahaa vasta palaakin). Suosittelen!
Anni
Kuljen töihin ja asioille pyörällä, näin ei tarvitse omistaa kallista autoa ja saa ilmaista liikuntaa.
Onia
Sammuttamalla turhat valot aina kun niitä ei tarvitse.
Antsu
Töihin omat eväät mukaan niin säästää viikossakin helposti jo kympin! :)
-H
Meille suurin menoerä kuukaudessa on ruoka ja niissä menoissa olen todennut parhaiten säästävän, kun tekee ruuat itse ja käyttää sesongin mukaisia raaka-aineita. Kunnon ruokaa syödessä ei tule naposteltuakaan niin ja eineksistä ei tarvitse silloin maksaa :)
Maarit
Lastenvaatteiden kierrättäminen kavereiden kesken.
-Katri
Olen siirtynyt käteiseen ruokamenoissa, nostan maanantaina vaikka 100 euroa ja sillä sitten maksan viikon ruuat kolmelle, loppuviikosta pakasteet ovat turvanani jos rahaa ei ole enää kuin muutama euro.
- Aikku
Tilaa lehdet määräaikaistilauksena, usein saa halvemmalla ja vielä kaupanpäällisiäkin, kuin jos tilaisi lehden kestona.
Kilpailuta vakuutukset/puhelimet/sähkö/ kaiken mahdollisen.
-Mirka
Huoneenlämpö pienemmäksi, villasukat vaan jalkaan.
-menninkäinen
Teen ruokaostokset koko viikoksi kerralla suunnitelmallisesti kauppalistan (& ruokalistan) kanssa. Maito- ja leipätäydennykselle lähetän miehen, jonka ostoskoriin tarttuu vain listassa lukevat asiat, ei yhtään mitään ylimääräistä. Näin kaikki ruokakaupan “heräteostokset” jää tekemättä tai ainakin minimoituvat.
-elephantti
Helppo tapa säästää on siirtää kahvilakäynnit ystävien kanssa kotiin! Yhdellä käynnillä hujahtaa helposti se 10 euroa. Leivo leivonnaiset itse ja jemmaa pakastimeen kahvituksia varten.
-Sää(s)täjä
Marjat kerätään itse pakkaseen – eräänlaista säästöä sekin!
-Ilona
Paras säästövinkki on itsekuri
-laura
Eri valmistajien tuotteita kannattaa vertailla, usein täysin vastaavan tuotteen saa huomattavasti edullisemmalla “halpismerkiltä”.
-Iina
Tutustu lähialueesi kirpputoreihin: useimmiten vaatteet, huonekalut ja astiat ovat erittäin hyväkuntoisia ja edelleen käyttökelpoisia. Kaiken ei aina tarvitse olla uutta, ja eikö tuotteista hehkuva vanhuuden patina ole aina muodissa? ;)
-Niinainen
Jatkuva säästäminen onnistuu kun laittaa suoraveloituksella tietyn summan kuusta menemään säästötilille jonne ei ole verkkotunnuksia ;) eipä tuu houkutuksia ja huomaamatta kertyy rahaa säästöön ja niihin yllättäviin menoihin (joita tulle melkeen joka kuukaudelle… ;/)
-Tipsu
Jos haluttava tavara tai asia (varsinkin kalliimpi) ei ole pakollinen ostos, anna ajatuksen hautua yön, jos toisenkin ja teen vasta sitten päätöksen. Kärsimättömänä ihmisenä tämä kuitenkin tuottaa välillä vaikeuksia. :D
-Ani
Elektroninen säästöpossu toimii. Eli jokaista kortilla käyttämääni euroa kohden menee pieni summa säästötilille. Pihistelen myös lehtien kanssa, eli en tilaa vaan käyn kirjastossa lukemassa. Näkeepä välillä tuttujakin samalla reissulla.
-Paukkuliini
Ihan paras säästökeino on vaan miettiä kaksi kertaa ennen ostopäätöstä. Toiseksi paras on kun ottaa reippaasti lisätöitä joita riittää :)
-Lyyli
Ruuasta on helpoin säästää, kun ostaa kaiken tarjouksesta! Sähköstä saa säästettyä myös: saunaa on turha pitää tuntitolkulla päällä ja valoja joka huoneessa.
-Mira
Pullonpalautuksesta kertyneet kolikot voi heittää possun pohjalle! Yllättäviä summia kertyy ja tavallaan ei ole “mistään pois” :)
-Suuntis
Pienillä teoilla saa säästöä. Olen itse huomannut, että muovipusseihin menee rahaa. Pussi maksaa 20 senttiä, eli ei todellakaan iso raha. Viikossa siitä kuitenkin tulee jo 1,20 e, eli kuukaudessa kassin hinta on n. 4,80 e. Tämän viikossa kertyvän viiden euron maksun, voi sivuuttaa kantamalla omaa kassia mukana. Oma kauppakassi on hyvä ja ekologinen ratkaisu ;–).
Anni
Nälkäisenä ei koskaan kannata lähteä ruokakauppaan! :D
Tiia
Mä säästän laittamalla kaikki kolikot, joita jää seteleitä käyttäessä, suureen säästöpossuun :) Säilytän tuota säästöpossua aika piiloisassa paikassa, joten monesti tulee unohdettua sen olemassaolo, eikä pääse tyhjentämään säästöjä :D
Mari
Paras ja ehkä yksinkertaisin vinkki, jota itse käytän, on että laitan heti palkkapäivänä osan rahasta tietyn summan toiselle tilille. Kun rahan siirtää käyttötililtä pois, sitä ei tule käytettyä.
Tiia
Paras säästövinkki on ehdottomasti liian korkea verotusprosentti! :D Sillä tavalla itse ei tarvitse huolehtia säästöistä ollenkaan.
jeweee
Mun ihan jokapäiväinen säästövinkki on kahvia keittäessä se, että mittaa veden keittimeen kahvikupilla, josta aikoo sitten kahvinsa juoda. :) tulee just oikea määrä kahvia, eikä tarvitse kaataa mitään viemäriin ja hukkaan.
Aino
Meillä kuljetaan bussin sijasta kävellen (rattaillen vauvan kanssa) tai pyörällä.
Siinä säästää jo mukavasti, kun edestakaisin matka keskustaankin maksaa jo reilu 7 e. Tulee samalla päivän lenkkikin heitettyä;)
Milla
Käyn kaupassa vain kaksi kertaa viikossa.
Tiia, Helsinki
Kysyn ensin apua kavereilta, vasta sitten turvaudun ulkopuolisten palveluihin esimerkiksi pyörän korjaamisessa.
Milla, Lahti
Mietin vaatekaupassa tarvitsenko uutta paitaa oikeasti. Jos kotona on samantyylinen, paita saa jäädä putiikkiin.
Jannica, Tampere
Seuraa meitä:
Arvonnan säännöt, Säästövinkki-kisa
Indiedays Oy:n sivulla voi osallistua ”Lukijoiden säästövinkit” -kisaan.
Arvonnan säännöt ovat seuraavat:
1. Arvonnan järjestäjä
S-Pankki Oy, PL 77, 00088 S-RYHMÄ.
2. Arvonnan alkamis- ja päättymispäivä
Kilpailuun voi osallistua 29.10.–22.11.2012.
3. Arvontaan osallistuminen:
Lukijoiden säästövinkit -kisaan osallistuvat henkilöt, jotka ovat jättäneet oman säästövinkkinsä
säästämisaiheiseen postaukseen Indiedaysin blogeissa ajalla 29.10.–22.11.2012. Kommenteissaan
osallistujat antavat yhteystietonsa bloggaajalle. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa vakituisesti
asuvat henkilöt.
Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole niillä henkilöillä ja heidän perheenjäsenillään, jotka ovat olleet
tekemisissä tämän kilpailun järjestelyjen kanssa. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä tuotteen tilaamista,
ostamista tai muun pankin toimialaan kuuluvan sopimuksen solmimista. Osallistuminen edellyttää näiden
sääntöjen hyväksymistä. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun ainoastaan yhden kerran riippumatta
kommenttien määrästä.
4. Voittajien valitseminen ja julkistaminen
Voittajien arvonta suoritetaan viikoilla 45, 46 ja 47 bloggaajien toimesta. Kilpailuun osallistumisajan
ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida.
Mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista johtuva osallistumisilmoituksen jääminen
kilpailun ulkopuolelle on osallistujan vastuulla.
Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse ja blogissa. Palkintolahjakortit toimitetaan voittajille postitse.
Kisan voittajien nimimerkit julkaistaan kilpailun jälkeen blogeissa sekä S-Pankin Facebook-sivulla.
5. Palkinnot
Säästövinkkinsä jättäneiden kesken arvotaan neljä S-ryhmän lahjakorttia. (4 x 100 euroa).
6. Arvonnan järjestäjän vastuu
S-Pankki Oy rajoittaa vastuunsa kilpailun palkintojen määrään.
7. Sääntöjen muuttaminen
Kilpailun järjestäjällä on oikeus milloin tahansa muuttaa näitä sääntöjä.
8. Arvonnan julkisuus
Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuvat myöntävät arvonnan järjestäjälle oikeuden julkaista heidän
nimimerkkinsä/nimensä ilman erillistä suostumusta tai korvausta voittaessaan arvonnan palkinnon.
9. Tietojenkäsittelyperiaatteet
Tietojenkäsittelyperiaatteet on mainittu S-Pankki Oy:n rekisteriselosteessa osoitteessa www.s-pankki.fi.